20 състезатели са номинирани от своите клубове в традиционната анкета "Спортист на годината", организирана от Община Мездра за 22-а поредна година, съобщиха от общинската администрация. Треньорските номинации са пет, а за "Отбор на годината" се съревновават четири клубни формации.

По 5 индивидуални номинации за "Спортист на годината 2022" са подали СКЛА "Атлет“: Милица Мирчева, Иво Балабанов, Мирослав Спасов, Таня Димитрова и Николай Кауфман и ОФК "Локомотив“: Деян Иванов, Васил Сапунджиев, Ивайло Бояджиев, Ваньо Иванов и Михаил Иванов.

Четири номинации има ХК "Локомотив“: Милен Валентинов, Валентин Гачев, Георги Вълков и Илиян Младенов. ШК "Локомотив“ е номинирал Тошко Кирков, Данаил Димитров и инж. Александър Парушев, ЖКХГ "Анелия“ -  Калина Илиева и Тереза Стоянова, а СКЛА "Митко Ценов Рънинг Тийм“ - Александър Божилов.

Треньорските номинации са Йоло Николов (СКЛА "Атлет“), Диан Попов (ОФК "Локомотив“), Евгени Йоловски (ХК "Локомотив“), Лили Николова (ЖКХГ "Анелия“) и Тошко Кирков (ШК "Локомотив").

За "Отбор на годината" претенденти са представителният мъжки отбор на ОФК "Локомотив“, представителният отбор мъже на ХК "Локомотив“, отборът по масов спорт "Клуб на готините баби“ на ЖКХГ "Анелия“ и отборът по кореспондентен шахмат на ШК "Локомотив“.

Десетте най-добри спортисти, Спортист №1, отбор и треньор на годината за 2022 г. ще бъдат определени от експертна комисия с председател кмета на община Мездра Иван Аспарухов, в която влизат представители на Общинската администрация и на Общинския съвет, журналисти и спортни деятели.

Церемонията по връчване на наградите ще се състои на 20 януари 2023 г. (петък) от 18:00 часа в Хотелски комплекс "Ариел“ -Мездра.