Финалистите от ученически спортен календар 2023-2024 г. са вече известни.

През настоящата учебна година се проведоха общински състезания по колективни спортове като баскетбол, волейбол, бадминтон, тенис на маса, хандбал и футбол, както и индивидуални спортове - лека атлетика и шахмат. Състезанията бяха по възрасти: 5-7 клас момичета-момчета, 8-10 клас девойки-юноши и 11-12 клас девойки-юноши.

Бургаските ученици се представиха достойно на зоналните и областните състезания в община Бургас. 15 отбора от ученици на 12 учебни заведения от Бургас се класираха на финали по всички видове спорт.

Първи места завоюваха: по хандбал: 5-7 клас /момчета/ с учител Ваня Чекичева - ОУ "Елин Пелин", два отбора на ППМГ "Акад.Никола Обрешков", по баскетбол - учител Красимира Янева, 11-12 клас и с лека атлетика 8-10 клас, юноши с учител Светла Петканова.

На второ място се класираха отборите както следва: по баскетбол: ПГРЕ "Георги С. Раковски", /юноши/, 11-12 клас с учител Димитър Найденов и хандбал: ПГМЕЕ, юноши 11-12 клас с учители Кени Бозуков и Атанас Велев. В същата категория се класираха и учениците по лека атлетика девойки 8-10 клас на ППМГ "Акад Никола Обрешков" с учител Светла Петканова.