Баща нахлу вчера с майка си в детска градина в Кърджали и изведе насила сина си. След опитите на персонала да го спрат, мъжът изкъртил две врати.

По-късно бащата, бабата и детето бяха задържани на магистрала "Тракия". Оказа се, че причината за отвличането на детето е спор за родителски права.

Късно снощи – след 22 ч., е взето решение детето да бъде настанено в Център за обществена подкрепа заедно с баща си. Предстои днес да се вземе решение дали ще остане с мъжа или ще бъде предадено на майката.

Директорката на ОДЗ "Орфей" Димитрина Колева, където се е разиграла грозната сцена, разказа пред бТВ как мъжът е нахлул в детската градина.

Бащата и бабата на детето позвънили в детското заведение и носели документи. Директорката помислила, че идват да записват дете. Когато отворила обаче, мъжът я изблъскал и започнал да търси детето си.

Персоналът на градината се е обадил в полицията и заключили вратата. След като открил сина си, агресивният мъж разбил две врати и излязъл от градината с детето.

5-годишното момченце е родено в германия, с двойно гражданство е. Бащата също живее в Германия, има решение на германски съд, с което се определя, че временно бащата трябва да се грижи за детето.

През октомври 2022 г. майката иска разрешение от бащата да се върне за 10 дн в България, той дава декларация, но майката не връща момченцето в Германия. След това идва решението за временните права на бащата върху детето.

В Районния съд в Кърджали има висящо дело за родителските права.