Със заповед на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов, от 18 март 2024 година, комисар Дими Първанов Иванов е назначен за заместник-директор и началник на отдел "Криминална полиция“ при Областна дирекция на МВР - Русе.

Днес той бе официално представен пред ръководството на областната дирекция от старши комисар Пламен Първанов, директор на ОДМВР – Русе, съобщиха от дирекцията.

Дими Иванов е роден на 12 август 1981 г. в гр. София. Работи в системата на Министерството на вътрешните работи от 2002 г., като е преминал през различни структури на ведомството. През 2002 г. започва работа в "Охранителна полиция“ в 9 РУ – София; от 2006 г. в сектор "Издирване“ на криминална полиция в СДВР; от 2010 г. в сектор "Убийства“ в столичната дирекция;  от 2015 до 2021 г. в ГД БОП като началник на сектор и началник на отдел "Контратероризъм“; от 2021 г. до назначаването му за заместник-директор на ОДМВР – Русе е заемал ръководна длъжност в РДГП "Аерогари“ – София.

Преминал е редица български и международни курсове и специализации в областта на правоприлагането и сигурността, награждаван е многократно за постигнати високи резултати в служебната си дейност.

Явор Димитров, който досега заемаше длъжността заместник - директор на ОДМВР – Русе, е преназначен на ръководна длъжност в сектор "Криминална полиция“ към Първо РУ.