За 12-и пореден път във Велико Търново реализират екопроекта "Моята градинка“. И през тази година срещу усмивка и малко документи Община Велико Търново ще осигури безплатно дръвчета, храсти и цвета на граждани и домакинства, които искат да облагородят междублокови пространства а в старата столица, предаде кореспондент на "Фокус“. От местната администрация припомнят, че терените задължително трябва да са общинска собственост.

"Молбите за залесяване ще се приемат от 12 до 29 февруари. Проектът "Моята градинка“ е отворен за всички собственици на имоти в града, включително и представители на етажната собственост, избрани по установения ред. Заявленията трябва да бъдат подадени в деловодството на Община Велико Търново. В тях трябва да бъде посочен теренът, който ще се облагородява, както и предпочитаните растения“, обяснява главният еколог на Общината Мариела Цонева.

Експерти и специалисти ще огледат избраните пространствата за озеленяване, така и дали желаните растения са подходящи за съответните терени. Ако не са, ще бъде избран подходящ вид.

Проектът за създаването на малки цветни и зелени площи "Моята градинка" стартира през 2013 година. В единадесетте издания досега са облагородени над 210 обществени зони и междублокови пространства по идеи на гражданите. Засадени са над 9000 цветя и храсти, както и повече от 250 дръвчета.

Допълнителна информация великотърновци могат да получат в отдел "Околна среда" - на телефон 062/619-502.