Представяния на книги, срещи с писатели, изложби и театрални постановки ще са част от програмата на "Фоайе на книгата с автограф" през 2023-а година. Форумът ще се проведе в дните от 18 до 28 април, предаде кореспондент на "Фокус". Събитието е под патронажа на Министерството на културата и се осъществява с финансовата подкрепа на Община Велико Търново. Партньори на многобройните прояви са още ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий" и Асоциация "Българска книга". Подкрепа оказва и Областна администрация - Велико Търново.

В дните на Фоайето всеки един читател от Велико Търново и регона ще има възможност да намери нещо за себе си.

Като част от многобройните прояви на 20 април от 13:00 часа в СУ "Вела Благоева" ще има среща – разговор за историческите романи на Неда Антонова "Първият след Бога" и "Елегия. Когато баща и е цар". Същият ден от 17:00 часа е предвидена среща "Автограф" с Неда Антонова в книжарница "Хермес" в центъра на Велико Търново.

Ден по-рано в НЧ "Напредък – 1870" в Лясковец в рубриката "Театрални и филмови съкровищници" ще бъде показана лентата "Вечните времена на Петър Слабаков".

На 24 април от 17:30 часа в читалнята на Регионалната библиотека във Велико Търново ще се състои премиерата на романа "Сърце" от Виктория Бешлийска, а на 25 април също в читалнята специален гост ще бъде Владимир Левчев със заглавието "Масонството във Великобритания и САЩ".

На 26 април от 14:30 във Фоайето на библиотеката ще е срещата –разговор с главния редактор на вестник "Стършел" Михаил Вешим и представянето на романа "Химия на шегата". На същия ден от 17:30 часа в читалнята на библиотеката ще бъде представена книгата на Мадлен Алгафари "…И заживели щастливо…".

На 27 април от 18:00 часа в библиотеката гостува писателката Мария Лалева, която ще говори за книгите "Пасиансът на архангелите" и "Живот в скалите".

Областният управител инж. Георги Гугучков изрази институционална подкрепа към "Фоайе на книгата". На среща със зам.-директора Иван Александров губернаторът се запозна с някой от проектите на Регионалната библиотека, както и с дейността на Филиалите "Славейче", "Бузлуджа" и Отдел "Изкуство".