Срещи с изкуството в артистичния дом на Маестра Константина Петкова продължават с пет есенни концерта, първият от които е утре - 25 септември, от 11:30 ч., предаде репортер на Радио "Фокус" - Добрич. Ще свирят Костадин Генчев квартет - Костадин Генчев-кавал, Гергана Димитрова-вокал, Петър Миланов-тамбулир и китари, Иван Цонков-перкусии. 

По повод Световния ден на музиката - 1 октомври, концерт ще изнесат Антони Дончев трио - Антони Дончев-пиано, Арнау Гарофе-саксофон, Димитър Карамфилов-контрабас. Началото е в 19:00 ч.

На 5 октомври също от 19:00 ч. гостуват Братя Владигерови със специални гости, на 9 октомври от 11:30 ч. - Духовият оркестър на Търговище с диригент д-р Росица Бояджиева-Вълева, и на 16 октомври от 11:30 ч. - Стефан Вълдобрев-вокал и китара, и Мирослав Иванов-китара. 

Всички концерти са с вход свободен. Срещите с изкуството в дома на оперната певица се реализират с финансовата подкрепа на Национален фонд "Култура" по "Програма за възстановяване и развитие на частни културни организации". 

Жулиета НИКОЛОВА