Работна среща проведоха Окръжна и Районна прокуратура - Плевен с ОД на МВР Плевен. От пресцентъра на Апелативна прокуратура – Велико Търново уточняват за "Фокус“, че съвещанието е организирано по инициатива на ръководството на ОП-Плевен. На него присъстваха административният ръководител на ОП-Плевен Владимир Николов, административният ръководител на РП-Плевен Пламен Петков, заместник административните ръководители на Окръжна и Районна прокуратура - Плевен, директорът на ОД на МВР–Плевен Веселин Вътов и други ръководни служители от ОД на МВР-Плевен.

В рамките на работната среща беше анализирана спецификата на престъпността в Певенския район, активизиране на работата в борбата с престъпността, подобряване на  взаимодействието и координацията по предварителните проверки и разследване на делата.

Планирано бе провеждането на съвместни обучения на Окръжна и Районна прокуратура - Плевен с ОД на МВР- Плевен по различни актуални теми.

Срещата премина диалогично. Взети бяха решения за  успешна съвместна работа както по конкретни казуси, така и принципни решения за постигане на по-добри резултати в съвместната работа на прокуратурата в Плевенския съдебен район и органите на ОД на МВР Плевен в борбата с престъпността.