Във Висше училище по мениджмънт във Варна ще се проведе среща-дискусия с участието на световно известните кулинари шеф Джанфранко Киарини и шеф Анна Киарини, предаде репортер на Агенция "Фокус".

Готвили за емира на Кувейт, редица президентски и кралски семейства и други видни личности от политиката и светския живот, участвали в откриването и управлението на бутикови хотели и ресторанти, както и в разработването на над 200 концепции за ресторанти, открити в близо 115 страни по света, кулинарните звезди избраха отново да ни посетят и да бъдат наши гост-лектори в периода от 1-ви до 5-ти февруари.

Те се прочуха в България като собственици на уникален по вида си ресторант, претендент за престижната звезда "Мишлен“ –  бутиков ресторант "Dieci". Тяхната мечта започва с малко старо двуетажно училище в китното българско село Девино, Антоново (Търговищко), което реставрират и превръщат в свой дом. Избират България след като през 2015-та, шеф Джанфранко Киарини е поканен като гост-шеф по време на кулинарен фестивал в Банско, а след това заедно със своята съпруга организират едноседмично пътешествие, по време на което се влюбват в страната ни.

От тук започва дългият път на опознаването на това какво всъщност е да живееш на българска земя и как да се възползваш от нейните ценни блага и природа, за да създадеш нещо невиждано до сега. Кулинарните си шедьоври те създават само с пресни местни български продукти, а целта им е да подарят уникално индивидуално преживяване на всеки клиент.

През периода на гостуването си, шеф Джанфранко Киарини и шеф Анна Киарини ще проведат няколко мастър-класове със студентите на Институт по кулинарни изкуства и заедно с тях ще организират три вечери, местата за които бяха разпродадени в рамките на дни.