Ден след като Котел отбеляза тържествено годишнината от рождението на Георги Раковски, едноименното средно училище в града чества патронния си празник.

Заключителната част от тържествената програма, която се проведе в рамките на седмица, се състоя днес с посрещане на знамето на училището, последвано от празнично слово на директора му г-н Стефан Дондев. Гости на събитието бяха зам.-кметът на Община Котел Шериф Куванджъ, секретарят Христо Карабекиров, директорът на дирекция "Социални и хуманитарни дейности“ Десислава Пепелишева и др.

По повод празника си, от училището бяха организирали богата програма, включваща различни прояви, не само за своите възпитаници, но и за жителите и гостите на града. За тях учители и ученици влязоха в различни роли, сред които и в тази на самия Георги Раковски.

Сред най-интересните ученически прояви бяха кулинарния уъркшоп, изложбата на гербове от еко материали, историческата викторина "Признателните потомци на Раковски“, музикално-литературния спектакъл "Раковски - борец за свобода" и възстановка на учебен час от времето на Възраждането.

Събитията по повод патронния празник на СУ "Георги Ст. Раковски“ се проведоха с любезното съдействие на Община Котел, Туристически информационен център - Котел, Исторически музей – Котел и Народно читалище "Съгласие-Напредък-1870 г.“ – Котел.

Следващите прояви, в които ученици от местното училище ще вземат дейно участие са в дните 18-26 април. Тогава те ще представят специфичния хумор в котленския фолклор, местните бадемови и напукани какаови сладки и великденската обредност в котленско. Мястото на презентациите ще бъде ТИЦ-Котел /бивш Младежки дом/, а входът ще е свободен.