Средно 15,6 % са отсъстващите ученици в област Смолян заради грип и остри респираторни заболявания. Това съобщи за Агенция "Фокус“ Никола Запрянов – началник на Регионалното управление на образованието – Смолян. Няма сериозно завишение на болните, тъй като през миналата седмица те са били средно 15,3 %, сравни той. В някои от училищата процентът на болните достига до 20-25, но пък в други отсъстващите заради грип са по 5-6 %, посочи Запрянов.

Той уточни, че изключение правят училищата в община Златоград, за които днес и утре са обявени неучебни дни заради 30 % отсъстващи ученици.  

Началникът на РУО – Смолян посочи, че всички останали училища на територията на област Смолян ще приключат първия учебен срок ще приключи присъствено. "Надяваме се след междусрочната ваканция да има спад на заболелите ученици. При нас дори все още не е дошъл пикът на заболелите. Засега положението е сравнително спокойно и дано в началото на втория срок болните ученици да са още по-малко“, изрази надежда Запрянов.

Нели ГЕРГЬОВСКА