Днес от 17:30 часа в сградата на Община Пловдив представители на Обществения съвет към МГ "Акад. Кирил Попов" провеждат среща със заместник-кмета Стефан Стоянов, предаде репортер на "Фокус".

На срещата присъстват и членове на Обществения съвет към ОУ "Драган Манчов" и на Математическата гимназия. Целта е исканото e оттегляне на изненадващото предложение, което заместник-кметът е внесъл за следващата сесия на Общинския съвет, а именно - строеж на нова сграда на ОУ "Драган Манчов" и изграждане на допълнителен корпус към Математическата гимназия.

Ето какво казаха пред камерата ни преди срещата част от участниците:

"Мнението на обществения съвет на МГ е единно - ние настояваме за строеж на нова сграда на мястото на отпуснатия терен зад хотел SPS. Сега Стоянов излезе с предложение да се направи ремонт на сега съществуващата сграда. В шах сме и не знаем какво точно иска да направи общината", каза Константин Генов, председател на обществения съвет на МГ.

"Математическата е може би единственото училище в Пловдив, което няма собствена сграда, то се помещава в с сградата на ОУ "Драган Манчов". Идеята е на "Драган Манчов" да се построи нова сграда, а МГ-го да остане в старата сграда, като се бутне столовата и там се направи нов корпус.

Това няма да реши проблемите на училището и е нерентабилно и неподходящо. Затова идваме обществените съвети и представители на родителите. Единствената алтернатива е да се построи сграда, защото те (МГ-то) сега нямат такава. Бюджетът на Пловдив нарасна значително през последните години. Има възможност да се намерят пари и да се търсят различни форми на финансиране", обясни от своя страна Пейо Янков, председател на обществения съвет на МГ в предходните два мандата.