Прекъснато електрозахранване е причина за спиране на новоизградената чешма за минерална вода в кв. "Младост" във Варна. Това обясни заместник-кметът Илия Коев по време на оперативката при кмета вчера. Чешмата бе временно спряна заради проблем в електрическото захранване преди седмица. Няколко дни по-късно е последвало ново прекъсване. Поради тази причина специална лаборатория ще установи къде е проблемът с електрическата мрежа, обясни Коев.

По думите му, след пускането в експлоатация, минералната вода е възстановила качествата си и е повишила температурата си. Очаква се становището на Регионалната здравна инспекция относно годността на водата за питейни нужди. Дотогава ще останат и информационните табели, които предупреждават гражданите, че водата е негодна за пиене.

Новоизградената чешма в кв. "Младост" е разположена на бул. "Сливница". Тя е на противоположната страна на предишната, но ползва същия водоизточник. Разчитаме на съвестта на гражданите за опазването й, посочи още заместник-кметът Илия Коев. Той допълни, че Община Варна е предвидила и поставяне на система за видеонаблюдение, за да обезопаси мястото от вандалски прояви и кражби. Предстои да бъдат поставени и пейки.