Спряха обществената поръчка за електронната система в градския транспорт в Пловдив заради обжалване от две от фирмите в Комисията за защита на конкуренцията, съобщи за Агенция "Фокус" зам.- кметът по транспорт Тодор Чонов.

"Имаше две постъпили жалби, които са на производство в Комисията за защита на конкуренцията. Чака се решението на комисията по тези жалби“, каза Чонов, като поясни, че фирмите жалят чисто процедурни решения. За него това, че има жалби е добре, тъй като общината бързо ще види и отстрани пропуските.

Междувременно се вижда, че КЗК вече е издала предписания за отстраняване на техническите грешки в документацията на община Пловдив. "Ние не можем да видим колко фирми са кандидатствали, докато не изтече срокът на обжалването“, каза още Чонов. Така, че засега това не е ясно. 

Предметът на обществената поръчка, която бе публикувана на 20 септември 2022 година е: "Надграждане, модернизация и поддръжка на система за управление на градския транспорт и услуги по организиране, администриране и контрол на продажби на обществени услуги за градска мобилност“.

Участникът, избран за изпълнител на настоящата поръчка, следва да надгради и модернизира съществуващата система за управление на градския транспорт (СУГТ) чрез доставка и монтаж/инсталация на оборудване и софтуер, обезпечаващи оптимизиране на ефективността на функциониране на СУГТ, както и да осигури и поддържа непрекъсваеми услуги по организиране, администриране и контрол на заплащането на такси, свързани със спирането, престоя и паркирането на ППС на територията на Община Пловдив.

Крайният срок за подаване на офертите беше 21 октомври 2022 (пет), 23:59 часа. Прогнозната стойност на поръчката е 11 998 000,00 лева.