Спортно-туристически празник подготвят във Велико Търново. Той ще постави финала на пролетния дял на кампанията "Движи се и победи“ през 2023-а, предаде кореспондент на "Фокус“. Преди това, обаче, по традиция ще има и поход, който ще приключи в местността "Ксилифор“ - мястото, където започват забавленията.

На 3 юни /събота/ са предвидени три лъча, които ще тръгнат едновременно от три различни точки – кв. "Асенов“ /църквата "Св. Четиридесет мъченици/, от село Арбанаси /телевизионната кула/ и от автобусното обръщало до ВТУ "Св. св. Кирил и Методий“ и ще стигнат до парка в покрайнините на старата столица. Началният час е 8:00 часа, а допълнителна информация можете да получите на тел. 0896/ 697 832.

В празника деца и ученици ще се надпреварват в различни спортни дисциплини и състезания: туристически щафети в три възрастови групи; улов на риба; преодоляване на препятствия (катерене по висяща въжена стълба и изкуствена катерачна стена, алпийски тролей над езерото); стрелба с лък; колокрос; бадминтон; блиц-турнир по шах, състезание "Лъвски скок", теглене на въже и други. На сцената доброволци от БМЧК ще проведат демонстрация – оказване на първа долекарска помощ. Победителите в отделните спортно-туристически дисциплини ще получат грамоти и награди, а за всички участници в спортнотуристическия празник организаторите са предвидили малки подаръци, спечелени чрез томбола.

Организатори на кампанията "Движи се и победи“ са ОбС – Велико Търново, Община Велико Търново, Младежки дом, ТД "Трапезица-1902“, РЗИ – Велико Търново.

"Подарете си почивния ден сред природата!“, призовават инициаторите на празника.

Луиза ТРАНЧЕВА