В Спортната зала "Величко Чолаков“ се проведе церемонията по награждаването на най-добрите училищни отбори, участвали в Ученическите игри – общински кръг и на най-добрите спортисти и треньори в Община Смолян за 2022 година. Това съобщиха от пресцентъра на Общината.

580 ученици участваха в проведените дисциплини – футбол, волейбол, баскетбол, лека атлетика и бадминтон, част от Ученическите игри. Младите хора показаха спортсменски дух и умения, което доведе до съответните им победи.

Водещ на церемонията бе популярният актьор –комик и илюзионист Ненчо Илчев, който изпълни пред публиката виртуозни фокуси, предизвикващи блестящи илюзии и много хумор.

След това бяха връчени наградите от Ученическите игри – общински кръг по съответните дисциплини: футбол, волейбол, баскетбол, бадминтон и лека атлетика.

Церемонията продължи с връчването на наградите "Спортист и треньор на 2022 година" на най-добрите спортисти и треньори , излъчени чрез традиционната анкета на Община Смолян. Номинирани бяха 18 състезатели и осем треньори от 6 спортни клуба от Община Смолян.

След като спортните клубове номинираха най-добрите си състезатели и последвалото гласуване, класацията изглежда така:

Победител в анкетата и носител на званието "Спортист на годината" на Община Смолян за 2022 е : Крум Красин - Спортен клуб по плуване "Смолян". Носител на плакет за най- добро постижение на турнир "Руси Русев“, второ място на турнир "Спартак“ в Сандански и множество други постижения на държавни първенства.

Второто място е за Димитър Грибачев от Ски клуб "Пампорово“. Третото място е за Михаел Кисьов –  Футболен клуб "Родопа-Смолян“. Четвърти е Георги Фисински от Спортен клуб по волейбол "Родопа-Смолян“. Петото място заема Стефан Маринов –Спортен клуб по волейбол "Родопа-Смолян“ .

Победител в анкетата и носител на званието "Треньор на годината" на Община Смолян за 2022 е: Екатерина Соколова – треньор и председател на Спортен клуб по плуване "Смолян". През 2022 г. нейните възпитаници имат спечелени над 140 завоювани медали от турнири.

Второто място е за Иван Фисински - треньор в Спортен клуб по волейбол "Родопа-Смолян“. Трети е Филип Згуров – треньор в Тенис-клуб "Смолян -2013“. Две четвърти места са за Александър Димитров – треньор в Ски клуб "Пампорово“ и Любен Бакалов – треньор в Спортен клуб по волейбол "Родопа-Смолян“. Пето място заема - Стефан Присадов - треньор в Ски клуб "Пампорово“.

Наградите на победителите връчиха кметът Николай Мелемов, зам.-кметът Марин Захариев, секретарят Момчил Николов, началникът на РУО-Смолян Никола Запрянов и старши експертът в РУО Теодора Щерева.

Гордеем се със спортистите на Смолян и правим всичко, за да тренират в добра среда, защото сме убедени в техните успехи и бъдещето, коeто е пред тях, посочи на церемонията кметът Мелемов. Той изрази и благодарност към треньорите и поздрави всички участници в събитието.

На церемонията присъстваха представители на спортните клубове в община Смолян, състезатели, треньори и много граждани.

Честито на наградените!