В спокойна обстановка е започнал изборният ден във всички секции на територията на Великотърновска област. Това увериха за “Фокус" от Областна дирекция на МВР - Велико Търново. От там уточняват, че началото е поставено точно в 7:00 часа. Към момента няма регистрирани нарушения на обществения ред. 

От търновската полиция допълват и, че са предприели всички мерки, които са необходими, за да няма проблеми днес. Ангажирани със спокойното протичане на изборния ден освен органите на реда, са и служителите на РД “ПБЗН".  

Звената на Дирекция “Български документи за самоличност“ ще работят от 08:30 до 19:00 часа днес. Те ще издават удостоверения (за изгубени/откраднати/повредени/унищожени лични карти и документ с изтекъл срок ) с оглед на упражняване на избирателните права на гражданите. 

“Припомняме, че в изборното помещение не се допускат въоръжени лица и такива, носещи предмети, опасни за живота и здравето на гражданите. Забранява се използването на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника, с цел заснемане начина на гласуване. Служителите на Министерството на вътрешните работи се намесват за възстановяване на реда, когато е необходимо и има съответното решение на избирателната комисия", казват още от полицията.  

Луиза ТРАНЧЕВА