Трудно проходими махленски пътища в най-малката община в България – Трекляно, ще бъдат спешно ремонтирани преди зимния сезон. Това съобщиха за "Фокус" от ОбС. В общинската администрация са постъпили сигнали от граждани, както и от техническата служба към Общината, че някои от пътищата, водещи до махалите във високопланинските села, се нуждаят от ремонт.

Целта е да се подобри пътната настилка преди зимата, за да може да се стига безпрепятствено до хората, живеещи постоянно там.

Става въпрос за махала "Селото“ в Горно Кобиле, в село Трекляно – махалите "Кьосинци“, "Гъжинци“ и "Караджинци“. Махала "Качаревска“ в село Косово. В село  Сушица от ремонт се нуждае пътят до махала "Варни дол“, а в село Уши – от центъра на селото до махала "Знеполска“. За село Киселица е установено, че е необходимо да се подобри състоянието на махленския път до "Дорманов дол“, а в село  Драгойчинци- до махала "Дайчова“.

В тази връзка Общинският съвет е взел решение, с кото се отпускат 39 000 лева. Средствата ще бъдат изразходвани в частта местни дейности на община Трекляно, дейност "Служби и дейности по поддържане, ремонт и изграждане на пътища“.

Венцеслав ИЛЧЕВ