Старозагорската публика ще има възможност да види спектакъла "Портокал с часовников механизъм“ днес от 19.00 часа, предаде репортер на "Фокус". Продукцията е на софийския Малък градски театър "Зад канала“ и ще се изиграе  на сцената на Културен  център. В ролите ще видим Анастасия Лютова, Весела Бабинова, Леонид Йовчев, Христо Пъдев и др.

Режисьор на представлението е Стайко Мурджев, сценографията и костюмите са на Никола Налбантов, а музиката е на Петър Дундаков.

Заглавието "Портокал с часовников механизъм“ е едно от най-знаковите на 20-ти век. Веднага след излизането си книгата на Антъни Бърджес "Портокал с часовников механизъм“ става бестселър. Почти десет години по-късно американският режисьор Стенли Кубрик адаптира текста на Бърджес и буквално взризява  света на киното със едноименния си филм.

"Мисията на този спектакъл е осветляването на злото, обговарянето на злото, посочването на злото, въвеждане на светлина в сянката. Истински вярвам, че злото не може да бъде унищожено, но може да бъде контролирано. И единственият начин да го контролираме, е да го посочваме“, казва режисьорът на представлението Стайко Мурджев.

Билети за спектакъла може да закупите от билетната каса на Драматичен театър "Гео Милев".