Танцовият спектакъл "Скритият дар“ представят девойките от Virginia Ballet във Велико Търново. Представлението е насрочено за 17 септември събота и е част от програмата "Сцена на вековете – Поглед към бъдещето“ 2022 за детска и младежка аудитория. Владислава Андреева, една от организаторките на проявата пояснява за Агенция "Фокус“, че тя се реализира с подкрепата на Община Велико Търново. Входът е свободен.

"Скритият дар“ е авторски танцов спектакъл на Virginia Ballet (Вирджиния Балет), вдъхновен от едноименната книга с мъдрости на Джериес Авад, която описва 101 притчи за истински ценното в живота.

Адаптирана за детско танцово изпълнение и публика, постановката разказва за живота на две сестри, които търсят най-прекрасното нещо на света, за да го подарят на своята майка. В хода на своето търсене, те се разделят и всяка от тях поема по своят път. Обикаляйки света в търсене на така желания безценен дар, момичетата изживяват незабравими приключения, срещат непознати и обикалят далечни страни.

"Скритият дар“ ще бъде представен пред търновската публика от 19:30 часа на сцената на Летния театър в парк "Марно поле“.

Луиза ТРАНЧЕВА