При огромен интерес премина уникалният спектакъл "Летящият Бах", а публиката в Летния театър дълго аплодира четирикратните световни шампиони по брейк - германската трупа "Flying Steps" ("Летящите стъпки“). Атрактивното шоу постави финален акорд на юбилейната програма на 30-я Международен театрален фестивал "Варненско лято“ и е част от програма "Интермецо“, която се осъществява съвместно с Международния музикален фестивал "Варненско лято“.

Спектакълът "Летящият Бах“ е носител на специалната награда на престижните отличия Echo Klassik. Той представя единствена по рода си сценична версия на "Добре темперирано пиано“ от Й. С. Бах, в която елегантната музика на класическата композиция намира своя интерпретация в експлозивните движения на брейка, придружени с мултимедийни ефекти. "Летящият Бах“ е дело на германския диригент и режисьор Кристоф Хагел. Той е известен с новаторския си подход към класическата музика в търсене на диалог със съвременната градска култура.

Това е първият му проект с класическа музика и брейк танци, който вече над 10 години не слиза от световните сцени. Нота по нота, стъпка по стъпка, с пиано, клавесин и електронен бийт, както и с множество визуални ефекти, спектакълът разказва съвременна любовна история.