Отменя се спектакълът "Фауст", който беше обявен за 16 март на сцената на Държавна опера - Стара Загора, предаде репротер на "Фокус". От културната институция уточниха, че това се налага поради заболяване на изпълнители на главните роли. Зрителите ще могат да гледат постановката само на 17 март, като закупените билети за постановката на "Фауст" на 16 март, ще важат без презаверка за следващия ден. Могат също да бъдат върнати или презаверени за спектакъл по избор от програмата на касата на Държавна опера-Стара Загора.

Сопраното Емилия Иванова ще дебютира в ролята на Маргарита, а в образа на Фауст гостува румънският тенор Адриан Думитру. В ролите зрителите ще видят също Юлиан Константинов (Мефистофел), Николай Моцов (Старият Фауст), Валери Турманов (Валентин), Петя Петрова (Зибел), Tереза Бракалова (Марта), Иван Кабамитов (Вагнер).

В спектакъла участват оркестър, хор, балет, детско-юношеска студия за опера и балет на Държавна опера - Стара Загора, актьори от Държавен куклен театър - Стара Загора, Прабългарска школа за оцеляване Бага-Тур.

Постановката е дело на творческия екип с режисьорите Огнян Драганов и Цвети Пеняшки (кукли), диригент - Ивайло Кринчев, сценография и костюми -Денис Иванов, сценография на кукли - Васил Рокоманов и Силва Бъчварова, хореография и пластика - Ангелина Гаврилова.

С премиерата на операта с кукли "Фауст" беше открито 52-рото издание на Фестивала на оперното и балетното изкуство през ноември миналата година. Спектакълът е съвместна продукция на Държавна опера - Стара Загора и Държавен куклен театър - Стара Загора. 

Рени АТАНАСОВА