"Болен здрав носи“ е най-новото заглавие, което ще бъде представено на сцената на куклен театър "Весел“ във Велико Търново. От културната институция уточняват за "Фокус“, че то е част от съботните представления в читалище "Искра“. Пиесата е част от репертоара на Драматично-кукления театър в Силистра. Постановката е дело на Тодор Вълов, музиката – на Георги Гарчов. Автор на сценографията и куклите е Диляна Асенова. В спектакъла участват Александър Павлов, Илияна Крушева, Станислав Георгиев и Тезджан Ферад.

Добре познатата българска народна приказка оживява в карикатурно-комедийна театрална игра между актьори и кукли. Наред с традиционите морални послания "не лъжи, не кради, не мисли зло другиму“, спектакълът разглежда и темата за личния избор и промяна в начина на живот. Всеки може да избере промяната към по-добро, стига да поиска.

Ярката стилизация на костюми, декор и кукли, етно-българското звучене на музиката, танцовите ритмични етюди и интермедии създават у зрителя усещането за хармонично преплитане на традиция и съвременност. Всичко това дава на спектакъла широк възрастов диапазон на зрителска категория.

"Болен здрав носи“ ще бъде представена на търновска сцена в събота – 5 ноември, от 11:00 часа.

Проектът "Съботни спектакли за семейна публика“ на куклен театър "Весел“ се реализира с любезната подкрепа на Община Велико Търново и в партньорство с читалище "Искра“ в старата столица. Допълнителна информация можете да получите на тел. 0878/ 790 549.