"Снежанка и седемте джуджета“ идват на търновска сцена. Спектакълът на Държавен куклен театър – Силистра ще бъде представен на сцената на НЧ "Искра“ от 11:00 часа, предаде кореспондент на "Фокус“. Той е част от проекта за съботни представления на куклен театър "Весел“, включен е и в програмата за Празника на Велико Търново – 22 март.

На 20 март /понеделник/ Изложбените зали в старата столица ще бъдат домакин на две събития. Първото е откриването на експозиция и награждаването на участниците в общинския конкурс за детска рисунка "Аз в един вълшебен град", а второто – концерт "Нощ на тангото и романса".

В предпразничния 21 март са предвидени още няколко прояви. От 11:00 часа в пространството пред НЧ "Искра“ концерт ще изнесе ПФА "Искра". По същото време в подножието на паметник "Асеневци“ започват и екскурзоводски беседи на учениците от Клуба по екскурзоводство при ЦПЛР ОДК. В 15:00 часа в РБ "П. Р. Славейков" ще бъдат наградени отличените участници в конкурса за детско-юношеско творчество "Моят роден град", а от 19:00 часа в МДТ "Константин Кисимов" ще започне празничният концерт "Дихание", със специалното участие на Орлин Горанов.