Специална площадка по пътна безопасност откриха днес в търновското село Ресен. От Областна дирекция на МВР - Велико Търново уточняват, че съоръжението е второ за общината, предаде кореспондент на "Фокус". 

Площадката е направена по проект на Кметство - Ресен и е част от Инвестиционната програма на Великотърновска община. В района има очертани пешеходни зони и велоалеи, с монтирани пътни знаци и светофари. На тях децата от селото и съседните населени места ще могат да придобиват знания по пътна безопасност и да практикуват усвоените правилата за безопасно движение по пътищата.

Партньори в изграждането на съоръжението са ОД на МВР – Велико Търново, РД "Пожарна безопасност и защита на населението“ – Велико Търново и Съюза на пивоварите в Република България.

На церемонията присъстваха заместник-кмета на Община Велико Търново Нейко Генчев, заместник-областния управител Станислав Николов, началникът на сектор "Охрана на обществения ред и териториална полиция“ при ОДМВР – В. Търново главен инспектор Боян Бартолов и началникът на РУ – Велико Търново главен инспектор Веселин Райков, директорът на РД "ПБЗН“ – Велико Търново комисар Красимир Кръстев и началникът на РС "ПБЗН“ – Велико Търново главен инспектор Пламен Иванов, полицейски служители, кметове и кметски наместници, ученици, деца от детската градина и жители на селото.

Това е втората подобна площадка, изградена на територията на община В. Търново. Първата беше изградена преди години в с. Балван, със средства на Община В. Търново, осигурени по програма "Местни инициативи“.

Днес сутринта от с. Ресен с мълчалив протест стартира и Общинската лятна кампания "Пази детето на пътя“. В нея се включиха ученици от местното училище, които с помощта на полицейски служители спираха автомобилите и раздаваха на водачите флаери с препоръки за безопасно шофиране.