От 6:30 часа на днешния ден на територията на ОДМВР-Добрич се провежда специализирана полицейска операция по битовата престъпност и профилактика на лица от криминалния контингент, за които има данни, че подготвят извършването на престъпление против политическите права на гражданите. Това съобщиха от пресцентъра на полицията в добруджанския град.

Специализираната операция тече на територията на цялата област, като е обърнато особено внимание на населените места с така наречените рискови секции. Към момента участват 115 полицейски служители и 20 служители на Главна дирекция "Жандармерия“. Задържани са 10 лица, едно е обявено за общодържавно  издирване, проверени са 381 лица, профилактирани са 25 лица от криминалния контингент. Проверени са заложни къщи, автоморги, 11 магазина, питейни заведения 22 на брой.

До момента са разкрити: един брой бързо производство, едно досъдебно производство по чл. 354а, едно бързо производство по чл. 234в и две досъдебни производства по чл. 195 и 194 от НК. Съставени са 5 броя АУАН и 26 фиша.