Днес при проведена специализирана полицейска операция - за установяване и задържане на лица, придобиващи незаконно дървесина, извършили престъпления, обявени за ОДИ, неправоспособни водачи на МПС на територията на с.Синдел,  от служители на ОДМВР – Варна с техни колеги от РДГ- Варна, бяха образувани две досъдебни производства, съобщиха от полицията в морския град.

Служителите на реда провериха 148 човека, 102 бр. МПС, установиха 31 криминално проявени мъже.  При проверката, униформените съставиха 9 акта и 12 фиша по ЗДвП и 1 акт по Закона за българските лични документи.

Инспекцията продължи съвместно с представители на Държавно горско стопанство – Варна и бяха съставени 5 протокола за констатирани нарушения и издадени 9 акта за транспортиране на дърва без превозен документ и липсваща маркировка по дървесината.

По време на операцията, водач на каруца, който е забелязал служителите на реда е направил опит да се укрие в гората с превозното си средство, но полицаите бързо спрели  22-годишния местен жител и го задържали за проверка. Чрез нея се установило, че превозва незаконно дървен материал- метровки. По случая е започнато досъдебно производство по чл.235, ал.2 от НК, а каруцата е иззета от служителите на горското стопанство.

43-годишен негов съгражданин бил засечен от полицейските екипи да управлява бракувано МПС, на което са поставени регистрационни табели на друг автомобил. По този случай е образувано досъдебно производство по чл.345, ал.1 от НК.