Полицаи и пожарникари са включени в специализирана полицейска акция за противодействие на престъпността и опазване на обществения ред в област Плевен, съобщиха за "Фокус“ от ОДМВР-Плевен.

В акцията са включени сили на всички районни управления, Криминална, Икономическа, Пътна и Охранителна полиция при областната дирекция и Зонално жандармерийско управление – Плевен; подпомогнати от "Държавно горско стопанство“, "Българска агенция по безопасност на храните“, "Регионална инспекция по опазване на околната среда и водите“, НАП и РЗИ. Изградени са и временни контролно - пропускателни пункта, разположени на възлови места в региона.

Основните акценти в проверките са свързани с престъпления срещу личността и собствеността на гражданите, кражбите и противозаконните отнемания на автомобили, противодействие на притежанието и разпространението на наркотични вещества, разпространението на контрабандни стоки, контрол на водачите за неправоспособност, управление на моторни – превозни средства след употреба на наркотици и алкохол, както и спазване на скоростните режими.