Специализиран медицински център “Родопи“ за рехабилитация и физиотерапия отвори врати в Мадан. Това съобщиха от Общината.

Лентата на новата здравна придобивка прерязаха кметът на община Мадан Фахри Молайсенов и административния директор на центъра Емине Балева.

За своите пациенти центърът ще осигурява разнообразие от терапевтични процедури и висококачествено обслужване.

Физиотерапия: електро- и светлолечение, магнитотерапия, лазертерапия, термотерапия, инхалации.

Кинезитерапия: Лечебна физкултура, специални кинезитерапевтични упражнения съобразени със заболяванията на пациента.

Масажи: лечебен - ръчен и механичен; лимфен масаж (дренаж), масажна яка, масаж на стъпала.

Центърът работи с НЗОК и осъществява специализирана извънболнична помощ в областта на физикалната и рехабилитационната медицина.

В здравното заведение хората ще се лекуват с най-новата и най-модерна високотехнологична и релаксираща апаратура, а в ръцете на опитните рехабилитатори за кратко време ще успяват да възвърнат силите и добрия тонус на хора в тежко следоперационно състояние и да помогне при лечението на много широк спектър заболявания, като лечение след тежки инсулти и други заболявания на централна нервна система, заболявания на опорно-двигателния апарат - коксартрози, гонартрози, болести на раменни и лакетни стави, заболявания на гръбначния стълб, периферна нервна система – дископатии, дискови хернии,възпалителни заболявания на горните дихателни пътища и други.

Преди постъпване в заведението на пациента ще му бъде направена индивидуална възстановителна рехабилитационна програма според заболяването на пациента.

Медицинският център сe намира в сградата, която е в непосредствена близост до общинската болницата, на втория етаж.

"Рехабилитационният център е още една стъпка в грижата за хората от нашата община. Благодаря на инвеститора г-н Георги Колев и на целия му екип за съвместните ни усилия да разширим здравните грижи в община Мадан и съм щастлив, че те се увенчаха с успех. Това е една ценна възможност жителите на общината да получат рехабилитация и физиотерапия в специализираното заведение, което разполага с последна дума на техниката за лечение на няколко типа масови заболявания – травматологични, неврологични, възстановяване след прекарани инфаркти на миокарда и инсулти, поражения върху централната нервна система. Пожелавам на целия екип на Медицинския център много здраве, висок професионализъм и нови постижения в отговорната им професия!“

С тези думи кметът на община Мадан Фахри Молайсенов се обърна към екипа и едни от първите пациенти в новия център.