Авторитетен специалист от УМБАЛ "Лозенец" вече официално е част от хирургияния екип на МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов". От търновското лечебно заведение уточняват за Агенция "Фокус", че доц. д-р Радосвет Горнев, водещ специалист по обща и коремна хирургия, ще провежда редовни прегледи и ще прави планови операции във великотърновската болница.

"Имаме удоволствието да ви съобщим, че първата дата за прегледи е 14 октомври /петък/. Авторитетният хирург ще преглежва на етаж 3 в ДКЦ към МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов". Необходимо е предварително записване на час. Може да се обадите за записвания и допълнителна информация на телефон: 062 643 859 всеки делничен ден до 13-ти /четвъртък/. Прегледите са платени“, допълват от болницата.

Доц. д-р Радосвет Горнев е специалист по хирургия. Завършил е Медицинския университет в  София през 1990 година, придобива специалност обща хирургия през 1996-а.  Последователно специализира във водещи клиники на Александровска болница и Военномедицинска академия в областта на жлъчно-чернодробна и панкреатична хирургия, хирургия на панкреас, колоректална хирургия, лапароскопска хирургия. През 2003 година е стипендиант на Кливланд клиник, САЩ. През 2010-а специализира лапароскопска херниопластика в Сьодертале, Швеция. 2011-а – курс по чернодробна трансплантация от жив донор, Истанбул, Турция. 2011 година – индивидуална програма по жлъчно-чернодробна, панкреатична и гастроинтестинална хирургия, Клиничен център, Любляна, Словения. От 2008 година до сега доц. д-р Горнев е хирург в Клиниката по обща хирургия в УМБАЛ "Лозенец".