Шестима са задържани за незаконна сеч на дръвесина спецакция във Великотърновско. За случая потвърдиха от Областна дирекция на МВР - Велико Търново. Марияна Христова, говорител на търновската полиция уточни, че операцията се е провела в неделя. 

В хода и служители на Районното в старата столица са извършили проверка в землището на село Момин сбор, където в момент на изсичане и товарене на дървесина в товарен автомобил са установени трима мъже. В близост до тях са били още двама – единият ръководител на дърводобивна фирма, като последните ръководели процеса. След разпити е изяснено, че управителят на фирмата е разпоредил на трима свои работници да секат немаркирани дървета в законно и незаконно сечище. Преди да бъдат извозени им били поставяни и контролни горски марки. В последствие е задържан още един мъж, чиято съпричастност е в процес на изясняване.

По случая е образувано досъдебно производство. Процесуално следствените действия по случая продължават под наблюдението на Роайонна прокуратура.