Над 2 килограма амфетамин, близо 4 килограма и половина хероин, над 700 грама фентанил и близо 200 грама кокаин задържаха спецполицаи от ГДБОП при специализирана операция по линия "Разпространение на наркотични вещества" в София, съобщават от NOVA.

Двама са задържани - на 39 и 22 години, като единият е криминално проявен и осъждан за разпространение на наркотични вещества. Полицаите са установили, че те са използвали жилището като нарко депо, в което са съхранявали, разфасовали и подготвяли на дози за разпространение на различни по вид синтетични наркотични вещества, кокаин и хероин.

По случая е образувано ДП по описа на Софийска градска прокуратура. На задържаните лица са повдигнати обвинения, наложена им е постоянна мярка за неотклонение "Задържане под стража".

При друга операция в Ямбол спецполицаите от Ямбол задържаха двама криминално проявени, в момент на продажба на голямо количество наркотични вещества. В колата им са намерени и иззети 8,5 килограма зелена тревиста маса, регираща на полеви наркотест на марихуана.

При претърсването на жилищата им са намерени още 7,5 килограма марихуана и сумата от 29000 лева. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Окръжна прокуратура Ямбол.