Движението на трамваи 7 и 27 до бул. "България" в София е незаконен. Това стана ясно от информация на гражданската организация "Спаси София". По техни думи алтернативно трасе няма, а ппуд 2022 г. съдът е дал една година на общината да премести "временното" трасе, построено преди 13 години по бул. Скобелев, "но щедрият срок беше проспан от Йорданка Фандъкова и нейния екип."

Ето какво гласи целият пост във Facebook на "Спаси София" без редакторска намеса: 

От вчера достъпът на трамваи 7 и 27 до бул. България е незаконен. Алтернатива - няма.

През 2022 г. съдът даде една година на общината да премести "временното" трасе, построено преди 13 години по бул. Скобелев, но щедрият срок беше проспан от Йорданка Фандъкова и нейния екип.

Още през 2017 г. ние предложихме евтина алтернатива, запазваща всички връзки и подобряваща обслужването на метростанцията. Но дали защото беше наша, или защото ГЕРБ много искаха да усвояват милиони за тунели, тя беше отхвърлена.

Ясно е, че желание за развитие и подобрения няма. Управляващите са неспособни да улеснят живота на софиянци - даже обратното - затормозяват го. Време е да спрем бездействието и да работим за бъдещето на София.