Водата в село Долни Богров се оттегля. Екипи на столичната дирекция "Аварийна помощ и превенция“ цяла нощ са били дежурни на моста над река Лесновска, за да следят нивото ѝ.

"Обстановката в София е нормална. Навсякъде спадат реките - при Желява, Яна, Бухово, с два метра е спаднала Лесновска. Тя се поддържа от Напоителни системи. Премахвали сме аварийно дървета, за да не забентват моста и да няма опасност за населението“, каза Красимир Димитров, директор на дирекцията.

Едно корито на река не трябва да изглежда така. Дърветата, които са в основата на коритото преди дигите трябва да бъдат почистени, за да има по-голяма проходимост на водното течение“, добави той.

Над 100 километра са били почистени планово, а 250 дървета са премахнати аварийно.

"Бедстващи хора и проблемни участъци няма. Започва описването на щетите в засегнатите места в Район Кремиковци и Район Витоша. Започва работа по разрушената инфраструктура. В Яна пътищата са много зле. Описани са двете пострадали къщи в Желява“, подчерта Красимир Димитров пред bTV.

От "Напоителни системи“ също са извършили проверка на река Лесновска. Не е установено нарушаване на дигата, но признават, че коритото не е почиствано.