Уникалният исторически комплекс край Провадия – най-стария солодобивен и градски център в Европа, отваря врати. Ето какво пишат от там: Уважаеми приятели на Солницата край Провадия, уважаеми фенове на древността на българската земя,

Предвид засвидетелствания силен интерес към останките на най-стария солодобивен и градски център в Европа – Провадия-Солницата, и тази година през пролетните празници ще имате възможност да го посетите.

Всеки ден от 26 април до 6 май 2024 г. обектът ще бъде отворен от 9.00 до 14.00 часа. Групите ще бъдат развеждани от екскурзовод на всеки кръгъл час до 14.00 часа включително.

Обиколката с беседата на екскурзовода трае около 50 минути.

На 27 и 28 април посетителите за първи ще могат да посетят работещ сондаж непосредствено до могилата и да се запознаят с технологията за добив на разсол, както и заснемането с камера на сондажа по нов високотехнологичен начин.

Ако предвиждате посещение на предварително организирана група, моля, уговорете това с колегите от Историческия музей в Провадия на тел. 0895 431 974  или мейл: muzei_provadia@abv.bg.

Очакваме Ви!