Жена и мъж поддържат тревната площ и градинката пред блока, в който живеят, с лични средства и усилия, научи Sofia24.bg. Двамата публикуваха снимка в голяма група във Facebook, от която става ясно, че блокът се намира в столичния район "Красна поляна". Отбелязваме всяко едно хубаво нещо, което столичани правят, в името на това да живеят на красиво място.

"За мрънкачите в групата, двамата с мъжът ми поддържаме тревната площ и градинката пред блока с лични средства и усилия, всичко е въпрос на желание. Искаме да живеем на красиво място", написа г-жа Михайлова в социалната мрежа.

Ето част от коментарите под публикацията:

- Поздравления! Най-хубавото място наоколо! Всеки ден минавам оттам и преди малко се радвах на аромата на окосена трева. И пред нашата кооперация се правят опити, но за жалост, никой не пази, сядат всякакви хора, за два дни пак същото - фасове, семки...

- Похвално е стореното от вас, но то си е пред вашия вход. Хората се оплакват и с право за места из квартала, а не пред входа им. И не са мрънкачи. А вие, показвайки хубавото, сторено от вас, ги обиждате. След като има служби, които смучат пари да вършат работа - да я вършат или да ги закрием и тогава ще се оправяме сами.

- Да не сте пенсионери и блокът ви да е с един вход? Елате да поддържате градинката на блок със седем входа. Голям камък хвърли, голяма дума не казвай.

И аз си поддържам градинката пред самия вход, засадил съм рози, грижа се за тях, но да чистя боклуците на всичките посетители на стадиона и пред целия блок от седем входа - извинявай. Вечерно време няма къде да се спре пред блок 31 в ж.к. "Разсадника" от посетители на стадиона и всички си изхвърлят ненужните неща от колите на паркинга.

- Не са пенсионери и блокът не е с един вход! Всъщност, това пространство е пред два блока, един срещу друг. 

- Чудесно е, че поддържате градинката пред вашият вход, идеята е поне под прозорците ни да е свежо, цветно и подредено!

 - Чудесно. И сега, когато дойдат и направят кочина, кой ще го изчисти?

От години се занимавам, сама, голяма площ и край няма, да не говорим за благодарност...

- Идва един момент, в който ти писва да се бориш и да ходиш след аборигени! Да не говорим за физическите изменения на кръста.