От днес до 25 юни 8 български хореографи и над 20 балетисти ще бъдат част от първото издание на творческа лаборатория "Хелиос“. В рамките на 10 дни те ще творят заедно с Владимир Ангелов - хореограф, лектор и главен директор на Dance ICONS, Inc. – Вашингтон. Експерименталният образователен процес ще завърши с представяне пред публика на кратките творби, които ще бъдат създадени по време на лабораторията.

Уникалната за България програма за млади хореографи е организирана от Столичната община чрез Асоциация за развитие на София и Регионалния център за съвременни изкуства "Топлоцентрала“ в партньорство с Международната организация и професионална мрежа за хореографи във Вашингтон Dance ICONS, Inc. и Министерството на културата. Целта на проекта е освен да подпомогне професионалното усъвършенстване на съвременни български хореографи и да им даде възможност да се включат в международните изпълнителски мрежи.

Първото издание на "Хелиос“ се финансира от Столична община и Министерството на културата. Повече информация за проекта можете да намерите в интернет на адрес: https://helios-sofia.eu/