Когато луната изгрее, светлините на LUNAR ще бъдат включени, за да преобразят в огромна и сияеща галерия под открито небе едни от най-красивите сгради, паркове и площади в София. Второто издание на Фестивала на светлините LUNAR ще се проведе в рамките на четири вечери - между 11-и и 14-и май 2023 г., от 21:30 - 00:00 часа, информират организаторите.

Артисти от цял свят ще разкажат истории, провокират въображението и изненадат жителите и гостите на града, чрез своите вълнуващи 3D мапинг проекции и светлинни инсталации.

Фестивалът на светлините LUNAR e независима, частна инициатива на българското студио за визуални ефекти MP-STUDIO. Той се организира в партньорство с един от най-известните светлинни фестивали в света Festival of Lights International. Събитието ще се проведе с институционалната подкрепа на Бюрото на Европейския парламент в България, Представителството на Европейската комисия в България и Столична община, под патронажа на председателя на Столичния общински съвет Георги Георгиев.