Въвежда се организация на движението за почистване на дъждоприемните шахти на пътните платна на бул. "Пейо К. Яворов“ – надлез над бул. "Стоян Михайловски“, съобщиха от Столична община.

От 08.00 часа до 16.00 часа на 07.08.2022 г. се забранява влизането на пътни превозни средства по транспортния надлез на бул. "Пейо К. Яворов“ над бул. "Стоян Михайловски“.

Общинската програма за профилактика на женското здраве стартира в средата на септември

Общинската програма “Профилактика на женското здраве" ще стартира от средата на месец септември, съобщиха от дирекция "Здравеопазване“ към Община Варна.

Програмата включва гинекологични ултразвукови прегледи, чрез трансвагинална ехография и консултация за ранна диагностика на заболявания на органите на малкия таз. Планира се да бъдат обхванати до 200 жени с оплаквания и симптоми за заболяване на органите в тазовата област.

Изпълнението на програмата ще се осъществява от “Специализирана болница по акушерство и гинекология за активно лечение "Проф. д-р Д Стаматов“, като записването ще бъде обявено допълнително на сайта на болницата, съобщават от лечебното заведение.