Приоритет в нашата работа са принципите на добро управление – прозрачност при взимане на решения и при определяне на инвестициите в публичния ресурс. Целта ни е да създадем среда, в която се работи спрямо правилата на добрия международен бизнес. Това каза кметът на София Васил Терзиев на среща с членове на Британско-българската бизнес асоциация (БББА).

На срещата присъстваха също заместник-кметовете на София Иван Василев, Никола Барбутов и главният архитект Здравко Здравков, съобщи Столична община.

"Британско-българската бизнес асоциация играе ролята на мост между бизнеса и администрацията както на държавно, така и на общинско ниво. Срещи като днешната са подадена ръка да работим заедно, за да направим София още по-привлекателно място за живеене и за инвестиции,“ каза Десислава Митева, изпълнителен директор на БББА.

Терзиев посочи, че неговата цел е всеки да вижда в общината добър и надежден партньор за бизнеса. Без привилегии за никого, с еднаква среда за всички участници. "Повечето хора от моя екип идват от сферата на бизнеса, посветили са се на публична дейност и знаят как работи бизнеса,“ допълни той.

"Искаме София да се развива като едно добро място за правене на бизнес, където да идват и нови компании. Редица фирми отбягват да работят с общината. Ние искаме това да се промени, защото дълбоко вярваме, че заедно можем да направим повече за икономиката на града и общия ни приоритет“, информира също кметът на София.

Васил Терзиев заяви, че неговата врата и тази на всички заместник кметове е винаги отворена. По думите му, ако някой я притваря или затваря, моля да бъдете активни, и ще променим нещата, които са пречка. "Много пъти в диалог с бизнеса казвам, че единственото нещо, което ние искаме от вас е да инвестирате в хората си и в капацитета си,“ каза също кметът на София.

Васил Терзиев увери представителите на БББА, че за да се стигне до добрите идеи трябва да работим заедно. "Да намерим начина, по който всички вие да бъдете ангажирани в някакъв предвидим процес, където имаме възможност да обменяме информация и винаги да намираме пресечната точка за бизнеса и обществото,“ посочи столичният кмет.