Софийската организация на БСП , която е най-голямата в страната ,проведе среща с лидера на партията Корнелия Нинова и водачите на листите в 23 и 24 МИР Христо Проданов и Георги Свиленски, съобщиха от БСП. 

Над 500 души от всички 24 райони на София се събраха в голямата зала на ВИАС. Председателите на районните организации застанаха заедно с ръководството на софийската организация, водачите на листите и кандидатите в тях, единни и мобилизирани за кампанията.

"Това не е кампания за обещания, а кампания за отчет. Нека хората ни оценяват не по красиви думи, а по резултати от съвършеното за тях. Благодарение на БСП децата имат безплатни детски градини и ясли, учениците безплатни учебници и еднократна помощ от 300 лв от първи до четвърти клас. Майките получават увеличено майчинство, работниците увеличена минимална заплата, пенсионерите увеличени пенсии. Спасихме хиляди семейства през тежката зима като замразихме тока. Фирмите получиха помощ от държавата и оцеляха в първите кризисни месеци. Изведохме България до първо място по индустриално производство.Това сме ние. С грижа за хората от наш слоган се превърна в реалност. Ние бяхме и оставаме против намесване на България във войната. Искаме преговори и мир . Само с участието на БСП в правителството може да се гарантира по-лекото преминаване през кризата за хората. С кого ще се коалираме след изборите ще решавате вие с вътрешнопартийно допитване. Има много работа за вършене. Поздравявам ви, че сме единни, сплотени и решени за активна и резултатна кампания. На добър час", пожела Нинова.