Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност двама мъже на 29 и 31 години за измама, извършена в условията на продължавано престъпление с 2 деяния. Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. 

На 06.07.2022 г. в кв. "Филиповци“ в гр. София, обвиняемите Г.Ш. и Й.Г. с цел да набавят за себе си имотна облага, възбудили у Б.А. заблуждение, че ще му доставят пелети и с това му причинил имотна вреда в размер на 2000лв.

На 26.07.2022 г. в кв. "Модерно предградие“ в гр. София, обвиняемите заблудили Б.И., че ще му доставят пелети и мъжът им дал 1140 лв., с което му причинили имотна вреда.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 209, ал.1, вр. чл.20, ал.2, вр. ал.1, вр. чл.26, ал.1 от НК, за което се предвижда наказание "лишаване от свобода“.

Предвид възможността да извършат друго престъпление, Г.Ш. и Й.Г. са задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор.

Предстои да бъде внесено искане в съда за разглеждане на дело за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража“ спрямо обвиняемите.