Под ръководството на Окръжна прокуратура – София се водят активни действия по разследване по досъдебно производство, образувано за извършено престъпление по чл. 343, ал. 4, вр. ал. 3, вр. чл. 342, ал. 1, пр. 3 от НК. Това съобщиха от Апелативна прокуратура – София.

Около 06,00 ч. на 22.08.2022 г., на път между с. Туден и гр. Годеч, област София, било предизвикано пътнотранспортно произшествие.

В резултат на инцидента била причинена смърт на водача на лекотоварен автомобил, м. "Форд Транзит“, превозвал 30 лица.

Пътуващите в самокатастрофиралото превозно средство са били открити в района на местопроизшествието. Установено е, че те са чуждестранни граждани от Афганистан. Пострадалите при ПТП са транспортирани в медицинско заведение, а останалите – в Приемния център за бежанци в с. Бусманци.

Понастоящем самоличността на загиналия водач не е установена. По първоначални данни смъртта му е настъпила вследствие на термична травма. Назначена е съдебномедицинска експертиза.

Наблюдаващият прокурор е дал указания на разследващия орган за извършване на оперативно-издирвателни мероприятия, с оглед установяване самоличността на водача и на собственика на автомобила.

Продължават разпити на свидетели на пътния инцидент. Предстои назначаване на експертизи - пожаротехническа, автотехническа и съдебномедицинска на пострадалите лица.

Делото продължава под надзора на прокуратурата.