Социалистите от Кюстендил не приеха оставката на областния си председател, съобщиха от БСП – Кюстендил. На заседание на Областен съвет на БСП се взе решение, че не се приема оставката на Бойко Клечков като областен председател на БСП-Кюстендил.

Мотивите на областният съвет са следните: Увеличеният изборен резултат на БСП за област Кюстендил, сравнено с предходните избори на 2 октомври, е по-добър. 316 повече избиратели са припознали Българската Социалистическа Партия.

Процентът на БСП за Кюстендил е 13.04%, а същият за БСП на национално ниво е 8,93%. "Спрямо националният резултат на БСП, се нареждаме като област на 5-то място“, се посочва от партията в Кюстендил.

Вторият мотив на областният съвет на БСП - Кюстендил да не приеме оставката на Бойко Клечков като областен председател е стабилизирането на партията на областно ниво.

"Общинските организации на БСП - Кюстендил под ръководството на Бойко Клечков се обединиха и работеха екипно за обща цел –лява политика, общата ни представа за това как трябва да се промени управлението на областта, за да доведе до по-висок стандарт на живот на хората, до по-силна икономическа политика, до по-силна социална политика“, коментираха още от партията.