На 18 юни честваме 62 години от обединението на Устово, Райково и Смолян в единен град. Това става с Указ 227 от 18 юни 1960 г., с който се постановява сливането на трите селища, съобщиха от пресцентъра на Общината.

Вече 62 години, Смолян се развива като модерен, туристически център, наследил духовното наследство на много поколения родопчани, тяхната енергия, инициативност и талант. На този ден да отдадем и признателността си към тези наши съграждани, които дадоха принос за изграждането на обединения град, за да стане той прекрасен, с уникална градска среда и предприемчиви хора.

През последните години град Смолян придоби своя европейска визия, като същевременно запазва и непреходните родопски ценности. Най-голямата ценност обаче си остават хората, затова и от всички нас зависи какъв град ще оставим на идните поколения.

Кметът на Смолян Николай Мелемов, честити празника на смолянчани, с пожелания за по-добри дни. "Надявам, че общите ни усилия ще бъдат насочени към развитието и просперитета на Смолян“, казва още Мелемов.