Община Смолян изпраща участник на световните летни игри на "Спешъл Олимпикс“, които ще се проведат в Берлин от 17 до 25 юни. Това съобщиха от пресцентъра на Общината. Това е 18-годишният Костадин Велков, който е роден в Смолян. Той е включен в отбора по Силов трибой  на международното състезание. Костадин е ученик в ПГТТ "Христо Ботев“ в областния град, специалност "Автотранспортна техника и технологии“. Занимава се със спорт от ранна детска възраст. Като малък е тренирал вдигане на тежести, а сега прекарва много време във фитнес залите.    

Рекорден брой български състезатели ще участват на летните  игри на Спешъл Олимпикс в Берлин. Страната ни ще бъде представена в немската столица от общо 40 атлети с интелектуални затруднения в 9 спорта, а 16 треньори са част от делегацията. В рамките на игрите за пръв път ще бъде проведен и Глобален форум за приобщаване, съобщават от Спешъл Олимпикс –България.

Участие в световните летни игри на Спешъл Олимпикс ще вземат 7000 атлета от 190 националности, а за провеждането на турнира под надслов "Непобедими заедно" са ангажирани 20 хиляди доброволци.

Община Смолян за пореден път подпомага участието на спортист в игрите на Спешъл Олимпикс.

Подготовката за участието на атлетите и техните партньори се провежда с подкрепата на Българската  федерация по лека атлетика, Българската федерация по бадминтон, Българската федерация по баскетбол, Българската федерация по конен спорт, Българската федерация по плуване, Българската федерация по силов трибой, Българската федерация по тенис, Българската федерация по хокей на трева и техните местни спортни клубове.