Състоя се първият от многото коледни концерти в Ловеч, това стана вечерта на 13 декември в салон на Ловчанско читалище "Наука-1870 г.“ Представиха се Смесен хор "Панайот Пипков" и хор "Кайлъшко ехо" от Плевен, съобщават от Община Ловеч. Изявата беше посетена от кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова и зам.-кметът Венцислав Христов, от тяхно име бяха поднесени цветя.

Гостите от съседния град - Смесен хор "Кайлъшко ехо“, са с диригент Веселка Дундакова и корепетитор Жечко Ангелов. В репертоара имаше популярни песни от български и чужди композитори.

Представи се и смесен хор "Панайот Пипков“ при Ловчанско читалище "Наука-1870 г.“ с диригент Теодора Николова и корепетитор Валерий Хомяков. В репертоара бяха включени песни на Жак Офенбах, Панайот Пипков и Борис Карадимчев, както и обработки на песни от българския фолклор. Концертът завърши с вдъхновяваща коледна песен. Тази година според празничната програма на Община Ловеч ще бъдат изнесени осем коледни концерта от местни музикални формации.