Сектор "Пътна полиция" Пловдив и РУ-Хисаря са с нови началници, съобщиха от пресцентъра на ОД МВР в града под тепетата.

Главен инспектор Красимир Нешев е роден през 1972 година. През 1991 година завършва средното си образование в полицейското училище в Пазарджик, а през 2006 година придобива  бакалавърска степен в Пловдивски университет "Паисий Хилендарски". 

По-голямата част от 31-годишния му стаж в системата на МВР преминава през изпълнителски и ръководни длъжности в сектор "Пътна полиция" на пловдивската дирекция на МВР, основно по направление на пътния контрол и организация на движението. В края на 2021 година става началник на група в сектор "Охранителна полиция" при Второ РУ.

Година и половина по-късно оглавява група във варненския сектор "Пътна полиция", където работи до настоящото му преназначение като началник на сектор "Пътна полиция" в ОДМВР Пловдив.

До днес начело на сектора бе Йордан Милушев.

Ръководството на РУ-Хисаря поема досегашния началник на Първо РУ главен инспектор Асен Солаков. Той е роден през 1972 година. Дипломата си за завършено висше образование в габровския филиал на Техническия университет получава през 1995 година. Професионалната му кариера в системата на МВР започва четири години по-късно, като районен инспектор в Участък – Баните към смолянската дирекция на полицията. В това подразделение заема различни позиции, а в периода 2004-2009 година го оглавява. След това става част от състава на ОДМВР – Пловдив, като единадесет години е началник на група в сектор "Криминална полиция" в Първо РУ, а през май  2021 година  - и на самото районно управление.

Главен инспектор Нешев и главен инспектор Солаков са награждавани многократно за професионално изпълнение на служебните си задължения.