Служители на звено "Инспекторат“ вече ще бъдат с ново работно място за по-голямо удобство на гражданите. От началото на м. септември те ще се помещават в офис на ул. "Арсени Костенцев“ № 6, където ще има обособена приемна за жители и гости на града, като в нея ще могат да бъдат подавани сигнали за проблеми и нередности. Отделно от това ще има стая за обработване на жалби, както и място за оперативна дейност.

Целта е да бъде осигурен директен достъп и възможност за пряк контакт на гражданите със служителите от Инспектората.

Работното време на звеното е от 08.00 ч. до 24.00 ч., в това число през уикендите и празничните дни.

Целта е да се постигне по-висока степен на превенция на нарушенията и по-голяма сигурност на жителите.

Инспекторите се отличават със специално униформено облекло, на което е поставен гербът на община Благоевград, разполагат и със значки, с които се легитимират.

Звено "Инспекторат“ има контролни функции, а в правомощията на служителите към него е да съставят предупредителни протоколи, фишове и актове, в случай на констатирани нарушения. Най-честите санкции са свързани с увреждане на общинско имущество, изхвърляне на отпадъци на нерегламентирани за целта места, силни нива на шум, незаконно строителство, неправилно паркирали МПС и др.

Служителите към Инспектората, който бе създаден по предложение на кмета Илко Стоянов, с решение на Общински съвет от м. юли 2021, работят съвместно с представители на ОД МВР - Благоевград.

Инспекторите ежедневно реагират на сигнали, получени на дежурните телефонни линии или подадени в Деловодството на Община Благоевград. Всеки, който забележи нередности може да сигнализира и на тел. 073/88 44 34, 073/88 44 06 или тел. 112, както и на e-mail: inspektorat@blagoevgrad.bg.

--