Служители от РУ - Радомир проведоха беседи с учениците от втори клас при ОУ "Христо Смирненски", съобщиха от ОДМВР-Перник.

Инициативата е в рамките на едномесечната кампания по безопасност на движението под надслов "Аз съм тук! Пази живота", която се реализира съвместно с Община - Радомир. Обучението, проведено на 30 април е стартирало с припомняне на правилата за безопасност на движението по пътищата и видовете знаци. Под формата на игра на децата са показвани пътни знаци, които е трябвало да назоват, както и безопасно преминаване на светофарна уредба. В края на мероприятието първокласниците, станали "инспектори по коланите" предната година са били удостоени с "полицейски функции". Те ще бъдат доброволци по спазване на реда за безопасност на движението по пътищата и така ще подпомогнат служителите от РУ - Радомир в тяхната дейност по време на празници или в рамките на продължаващите обучения.

Всеки второкласник е получил грамота, подписана от началника на РУ - Радомир - гл. инспектор Павел Джалев и кмета на Община Радомир - Кирил Стоев и  светлоотразителна лента с логото на кампанията, предоставена от МКБППМН към Община Радомир. 

В края децата, в знак на уважение и благодарност са отправили специален музикален поздрав към обучителите.